Banner
Banner

Meteorology of dune panes

  • 15 February, 2023
  • Wageningen University, Meteorology and Air Quality
  • dr.ir. G.J. Steeneveld
  • dr.ing. B.G. Heusinkveld

Onderzoek naar de meteorologie van duinpannen aan de Nederlandse en Belgische kust. Onderzocht wordt het temperatuurverloop in duinpannen dat vergeleken wordt met het temperatuurverloop buiten de duinpannen en de omliggende omgeving. Vooral tijdens heldere en windstille nachten kan het in duinpannen veel sterker afkoelen. Het gemiddelde nachtelijke temperatuurverloop en in het bijzonder tijdens heldere en nagenoeg windstille nachten wordt met dit onderzoek in kaart gebracht, alsmede de effecten daarvan op de vegetatie in de duinpannen. Ook wordt onderzocht of het temperatuurverloop m.b.v. een simulatiemodel te voorspellen is en wat de effecten op het temperatuurverloop zullen zijn bij een verder opwarmend klimaat.

Shape
Researcher

Pieter Bliek

readmore
shape Banner
We provide a disciplinary and multidisciplinary research programme aimed at advanced understanding of environmental problems and advanced training of PhD candidates in this field.
More information
shape Banner
Here you will find a selection of international events related to the socio-economic and natural sciences of the environment.
View our events